Hrvatska Dogma osvaja svijet
autor: Dubravko Jagatić  
izvor: Republika, ožujak 2001.  
     
  Zagrebački elektronski tandem DOGMA 3000 promovirat će svoj album istoimenog naziva za britansku diskografsku kuću Return To the Source u Brixton Academy istom klubu u kojem je Madonna održala europsku promociju svog albuma Music  
     
  I dok se dio DOGME 3000 odnosno Goran Štetić sa pridruženim članom Go Cutom tj. Goranom Vlajićem nalazi u pokrajni Goa u Indiji (dakle na samom izvoru glazbe koju su i sami do nedavno promovirali i svirali), druga polovica elektronskog tandema Damir Ludvig u stalnom je kontaktu sa britanskom diskografskom kompanijom Return To The Source izdavačem njihovog novog albuma s kojima dogovara pojedinosti oko promocije album u prestižnom londonskom klubu Brixton Academy (u kojem su već jednom nastupili) koji je kroz svoju višegodišnju povijest ugostio najznačajnija imena svjetske rock i pop scene. Ne toliko poznati u široj hrvatskoj javnosti, Damir i Goran još su od 1995. zajedno prisutni na domaćoj sceni od kada i nastupaju sa projektom DOGMA. 1997. objavljuju prvi album Land Of Utopia nakon kojeg djelomično i mijenjaju zvuk (lagani odlazak sa Goa Trancea) i ime u DOGMA 3000.  
     
 

No, unazad par godina njihove popularnosti na house partyima po hrvatskim klubovima (gdje njihove nastupi prati i par tisuća posjetitelja) DOGMA je ostvarila i izuzetan uspjeh u inozemstvu gostujući u Italiji, Engleskoj, Švicarskoj, Španjolskoj, Tajvanu, Tajlandu i Japanu gdje su nastupali sa najpoznatijim svjetskim izvođačima elektronske glazbe kao što su Marc Spoon, Transglobal Underground, Tsuyoshi Suzuki itd. Dakako, shodno filozofiji glazbe kojom se bave zastupaju zdrav način života koji smatraju jednim od prioriteta suvremenog čovjeka.

 
  Promocija albuma održat će se 14. travnja gdje će u poznatom londonskom klubu u živo nastupiti zajedno sa poznatim DJ-om i producentom Halucinogenom (momentalno najtraženiji svjetski psyhodelic trance izvođač), te grupom The Secret. Iste će se večeri osim Ludviga kao DJ-i izredati Oberon, Chaisbo, Baraka, Vitefura, Lisa Pin-Up, Ed Real, Skol & Roosta i Jess Jones.  
  Inače, na album DOGMA 3000, Damir i Goran su surađivali sa poznatim svjetskim DJ-ima i producentima poput australskog producenta Gusa Tilla (radio je sa grupama U2, INXS, Jamiraquaiem, Toddom Terryem...), japanskom producenticom Ree. K, izraelskim DJ-om Har Ell Pruskyem, te naravno svojim zagrebačkim kolegom Go Cutom.  
  Singl koji se već na veliko vrti na londonskoj klupskoj sceni zove se Hey Mr. Juice i odmah po objavljivanju dobio je izuzetno pozitivne kritike u britanskim glazbenim magazinima. Štoviše, DJ Mark Allen uvrstio je upravo Hey Mr. Juice na kompilaciju svojih mixeva.  
  DOGMA 3000 Hrvatsku promociju planiraju tek negdje za svibanj, no već 6. travnja obilježavaju sa svojim stalnim suradnikom Go Cutom treću godinu partya ASTRALIS gdje će nastupiti u živo uz velik broj domaćih DJ-a ali i posebnog gosta iz Tokya TOSHYA UENOA.  
 
close this window